x-bionic® sphere

Milí návštevníci, otváracie hodiny počas Veľkonočných sviatkov nájdete tu.

Dear visitors, you can find the opening hours during the Easter holidays here.

skrolujte nižšie

Sú mladé, krásne a keď treba, vedia urobiť okolo seba poriadny rozruch. Veronika, Saša, Kika a Tami objavili radosť zo spoločnej jazdy na bicykli len pred tromi rokmi. Od tej doby pribrali k cyklistike aj plávanie s behom a stali sa z nich nádejné slovenské triatlonistky. V sobotu 1. júna sa u nás postavia na štart Olympijského triatlonu a vy ich môžete prísť povzbudiť naživo k nám, do centra x-bionic® sphere v Šamoríne, kde sa budú konať majstrovstvá Európy v triatlone. Dievčatá sľubujú, že bude zábava!

 

Zdá sa, že prvá skúsenosť s triatlonom vás vôbec neodradila a na štart sa postavíte znova. Teda už len tri, lebo Tami je v požehnanom stave a niekto sa musí postarať aj o bicykle a trisuity… J Sú tam už po minuloročnej skúsenosti iné pocity alebo prežívate prípravy rovnako?

VERONIKA: Prvá skúsenosť nás len povzbudila, veď iba týždeň po Challenge Samorin sme dali ešte aj štafetu na Pressburg triatlone. Pocity sú, samozrejme, trochu iné, už vieme do čoho ideme. Samozrejme, všetky by sme sa veľmi tešili, keby sa nám podarilo prekonať vlaňajší výsledok, ale aj keby nie, tak svet sa nezrúti. Hlavné je prísť do cieľa s úsmevom na tvári, prekonať samé seba a užiť si to.

 

Stále si stojíte za tým, že triatlon zvládne každý?

KIKA: Áno. Triatlon určite môže dať každý, ak sa k tomu stavia zodpovedne a je pripravený vystúpiť zo svojej komfortnej zóny.

 

A sme doma! Komfortná zóna. Poraďte, kde začať s búraním komfortnej zóny, prečo sa oplatí vymeniť nákupy a kávičky na promenáde za jazdu na bicykli alebo rovno za triatlon?

VERONIKA: Športový výkon prináša endorfíny a vyčistí vám hlavu. V dnešnom uponáhľanom svete plnom povinností, informácií, sedavých zamestnaní je pohyb vonku na čerstvom vzduchu naozaj luxus. Keď nájdete niečo, čo vám prináša radosť bez toho, aby ste nejakým spôsobom ublížili svojmu telu, svojmu okoliu, držte sa toho! My sme sa triatlonu už nepustili.

 

A čo tie kávičky?

SAŠKA: Ale jasné, nie sme stále iba na tréningu, sem-tam si vyrazíme aj do mesta. Ale keď sa nám už podarí všetkým štyrom zladiť na jeden termín, radšej náš spoločný čas využívame aktívne. A po tréningu si doprajeme radšej prosecco, než kávičku.

 

Počujte, dievčatá a stojí vám to za to? J

SAŠKA: Stojí! Aktívny životný štýl je pre nás ako droga. A triatlon má do seba niečo špeciálne! Tým, že kombinujete 3 disciplíny, tak vás tento šport len tak ľahko neomrzí. Ak vám lezie na nervy napríklad behanie, tak sa môžete pár dní sústrediť na plávanie a bicyklovanie, a verte mi, že o pár dní ten beh ako zmenu privítate.

VERONIKA: Určite nás triatlon, a celkovo šport, ktorému sa venujeme, ovplyvňuje aj v iných oblastiach. Veľa z našich kamarátov športuje. Netrúfame si povedať, že sme ich namotivovali my, ale čoraz viac našich známych sa k nám pridáva a tento rok dokonca aj na Challenge v Šamoríne! Máme z toho nesmiernu radosť.

TAMI: A mimochodom, keď trávite toľko času vonku, zrazu si aj prírodu vážite oveľa viac. Uvedomujete si, aký dopad na ňu máme a podľa toho sa začnete aj správať. Aj v tomto je to úžasné a dobré.

 

Posledná otázka. Povráva sa, že trénujete priamo v olympijskom centre. Máte u nás protekciu? J Aké to je trénovať na miestach, kde trénujú a vyhrávajú medaily svetoví víťazi?

VERONIKA: V x-bionic sme varené-pečené, je to náš druhý domov. Máme tu všetko na jednom mieste a pokrýva nám to všetky tri disciplíny. Z plávania vybiehame rovno na nekonečnú hrádzu, ideálnu a hlavne bezpečnú pre cyklistiku. A beh na atletickom ovále, kde sa konajú svetové preteky v atletike, je ohromne motivujúci. Ten duch je tu prítomný, treba to zažiť.

KIKA: A samozrejme, nie vždy počasie vyjde, vtedy nás nájdete vo fitku a pokračujeme v tréningu vo vnútri. Máme šťastie, že to máme tak blízko, nič nám tu nechýba. A mimochodom, okrem nás sem chodí aj verejnosť, areál je otvorený pre každého, tak ako aj iné športové centrá, plavárne či ihriská. Ak má niekto chuť zažiť ducha olympiády, môže sa pridať a trénovať tu s nami. Budeme radi, ak sa nás v júni postaví na štart čo najviac. Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa! (smiech)