skrolujte nižšie

1.ročník Majstrovstiev Európy WBPF

27. mája sa u nás uskutočnil prvý ročník Majstrovstiev Európy WBPF. Pripravili sme pre vás rozhovor s organizátorkou podujatia – Lisou Kocsis. 

Je to historicky prvýkrát, čo sú na Slovensku organizované Majstrovstvá Európy vo Fitness pod záštitou World Bodybuilding &Physique Sports Federation. Ako vyzeralo toto výnimočné športové podujatie?

Prišlo to veľmi spontánne. Pomáhali nám hlavne partneri z maďarského zväzu. Chceli sme odštartovať niečo veľkolepé u nás na Slovensku.

Ako hodnotíte podmienky organizácie v x-bionic® sphere?

Čo sa týka podmienok a vybavenia, sme úplne spokojní. Máme samé pozitívne reakcie. Nemusela som sa účastníkov podujatia a hostí ani pýtať, pretože sami od seba hovorili že takéto prostredie v Európe nikde nie je.

Pri rokovaní, kde sa majstrovstvá uskutočnia rozhodol aj fakt, že x-bionic® sphere je Olympijské tréningové centrum?

Prihliadali sme predovšetkým na kapacitu a na komplexnosť miesta. To znamená priestory na konanie súťaží, ubytovanie, stravovanie. V x-bionic® sphere je všetko na jednom mieste, keďźe je Olympijské tréningové centrum a ponúka ešte oveľa viac.

Mohli sme tu počas troch súťažných dní vidieť viacero zvučných mien zo sveta fitness. Ako hodnotíte účasť a atmosféru podujatia?

Bola tu veľmi silná súťažná zostava. Najsilnejšiu zostavu mali jednoznačne Ukrajina a Maďarsko, keďže mali najväčšie tímy a umiestnili sa medzi prvými troma miestami v každej kategórii.

Budete chcieť aj v budúcnosti usporiadať ďalšie Majstrovstvá Európy alebo Majstrová sveta vo fitness v x-bionic® sphere?

Určite áno, máme to v pláne. Práve v decembri cestujeme na majstrovstvá sveta do Thajska. Nabudúci rok už sú vypísané majstrovstvá sveta, ale teraz sa budú schvalovať majstrovstvá sveta na rok 2020, pričom x-bionic® sphere je horúcim kandidátom na tejto listine. Máme tu prezidenta svetového zväzu z Indie a prišiel sem práve preto, aby si pozrel tento úžasný rezort.

Opíšte x-bionic® sphere jedným slovom.

Neopísateľný.