skrolujte nižšie

Sú mladé, krásne, cieľavedomé, bláznivé a milujú šport – 4bajkerky.

4bajkerky sú dievčatá Kika, Saška, Verča a Tamara. Kamarátky, ktoré spojil bicykel a láska k športu. Rozhodli sa vyskúšať svoje možnosti, k bicyklovaniu si pridali plávanie a beh a zaregistrovali sa na triatlon! Nenechajte si ujsť náš seriál o štyroch obyčajných dievčatách, ktoré vám dokážu, že triatlon je naozaj pre každého. Skĺbiť prácu alebo školu so športovými aktivitami sa zdá pre mnohých často nemožné, no naše baby sú živým dôkazom, že to tak nie je.

The Championship nás čaká 2. – 3. júna v našom rezorte a možnosť registrovať sa máte aj vy. Okrem náročnejších vzdialeností Olympic a stredného triatlonu môžete vyskúšať TryAthlon, ktorý je naozaj pre každého. Viac informácií hľadajte TU.

Kristína, 25 rokov

Vyštudovala Public Relations na University of Miami a medzinárodné vzťahy v Budapešti. Triatlon spoznala pri organizácii súťaží v x-bionic sphere. Kristína miluje beh, zúčastnila sa niekoľkých polmaratónov. K behu pridala ďalšie disciplíny a v júni ju spolu s kamarátkami bajkerkami čaká prvý triatlon!

Najväčšie obavy má z plávania, ako sama hovorí: „Plávam ako môj jack russell Csilka“. Teraz pracuje na plný úväzok pre Slovenský olympijsky výbor a tak ako zvyšok bajkeriek, hľadá spôsob ako skĺbiť všetky tréningy s prácou a spoločenským životom. Jej cieľom je zvládnuť všetky disciplíny a pripiť si na záver s bajkerkami fľašou šampanského.

Alexandra, 22 rokov

Saška externe študuje v Prahe marketingovú komunikáciu a popri tom pracuje vo firme, kde sa venuje obchodu. Veľmi ju baví šport a k triatlonu sa dostala cez minuloročnú stávku, vďaka ktorej nakoniec absolvovala 4 triatlony – 2 štafety a 2 sprint triatlony.

„Vždy ma baví nejaká zaujímavá výzva a preto som sa tento rok dala nahovoriť na Olympic, ktorý bude v rámci majstrovstiev sveta v triatlone The Championship.“ Jej cieľ je hlavne s úsmevom dokončiť a splniť ďalši „challange“ vo svojom živote.

Veronika, 23 rokov

Študuje genetiku a aktuálne je v 5. ročníku na Prírodovedeckej fakulte. V júni ju čakajú hneď dve veľké výzvy. Prvá je The Championship a dva týždne na to štátnice.

Z troch triatlonových disciplín sa teší najviac na bicykel, na ktorom si vďaka svojmu zrýchleniu skutočne verí. Je študentka a vedkyňa na plný úväzok zatvorená v labáku. Jej tréningy musia prebiehať skoro ráno, alebo neskoro večer. Nehľadí na únavu, hlad či iné okolnosti, ktoré sú bežnými výhovorkami ľudí, prečo nešportujú.

Jej cieľ je jasný: „Dostať sa do cieľa, keďže som tieto tri disciplíny v takýchto vzdialenostiach predtým nikdy nedala.“ Vďaka príprave, ktorú spolu všetky bajkerky absolvujú a vzájomne sa podporujú verí, že svoj cieľ dosiahne. Podporuje ju celá rodina s mottom: Keď sa chce, všetko sa dá.

Tamara, 28 rokov

Vyštudovala ekonomiku a manažment na SPU v Nitre. Rovnako ako Kika pracovala v x-bionic sphere, vďaka čomu sa opäť vrátila k triatlonu, ktorému sa venovala ako dieťa do svojich deviatich rokov. Neskôr presedlala na tenis, ktorý ju držal takmer 15 rokov.

V x-bionic sphere bola súčasťou organizačného triatlonového tímu. To ju motivovalo k tomu, že aj ona chce spolu s ostatnými bajkerkami prebehnúť popod cieľovú bránu ako súťažiaca.

Tamara je športovkyňa a rada behá, má za sebou niekoľko polmaratónov. Najväčšie obavy má z plávania v Dunaji: „mala by som si podplatiť nejakého fešného kajakára, ktorý na mňa bude dávať pozor… len tak pre istotu, aby som sa neutopila.“

Aktuálne pracuje na plný uväzok pre developersku firmu. Ako zvyšok bajkeriek, hľadá spôsob, ako skĺbiť tréningy s prácou. Cieľom je dobehnúť spolu s ostatnými dievčatami do cieľa s úsmevom na tvári. Hoci každá za seba, ale inak spolu vo všetkom. „Hovorí sa, že vo dvojici sa to lepšie ťahá, ale vo štvorici s bajkerkami sa to ťahá ešte lepšie.“

 

Sledujte, ako sa Bajkerky pripravujú na majstrovstvá sveta v triatlone The Championship, ktoré sa uskutoční 2.-3. júna v x-bionic sphere.