skrolujte nižšie

Na X-BIONIC® INDOOR MASTER sa predstaví svetová jazdecká elita

TLAČOVÁ SPRÁVA

Zo Slovákov aj Bronislav Chudyba

ŠAMORÍN –Jazdec švajčiarskeho tímu a strieborný medailista z tohtoročných Svetových jazdeckých hier v TryoneMartin Fuchsbude patriť medzi hviezdy X-BIONIC® INDOOR MASTER. Podujatie sa bude konať od 9. do 11. novembra 2018 v x-bionic® sphere v Šamoríne.

V jednej z najväčších vnútorných jazdeckých hál v Európe sa predstaví 130 medzinárodných jazdcov, ktorí budú súťažiť v kategóriách CSI2* a CSI4*. Vyvrcholením podujatia bude Grand Prix v kategórii CSI4 * v nedeľu 11. novembra s dotáciou 92 000 €, ktorej partnerom je spoločnosť Energochemica.

V súčasnosti desiatka vo svetovom rebríčku Fuchs bude reprezentovať Švajčiarsko spolu so svojou kolegyňou z Tryonu Janikou Sprungera ďalšími top švajčiarskymi jazdcami Wernerom Muffoma Piusom Schwizerom.

X-BIONIC® INDOOR MASTER privíta jazdcov z 20 krajín z celého sveta. Nebude medzi nimi chýbať ani Henrik von Eckermann, ktorý skončil druhý so švédskym tímom na Svetových jazdeckých hrách v Tryone, najznámejšie nemecké jazdkyne: bronzová medailistka z Olympijských hier a zároveň prvá žena, ktorá bola na čele svetového rebríčku Meredith Michaels-Beerbaum, a účastnícka dvoch OH Katharina Offel. Na domácej pôde budú Slovensko v kategórii CSI4 *reprezentovať Andrej Hollý, Marián Štangel, Michal Žák, Sára Štangelováa účastník Svetových jazdeckých hier Bronislav Chudyba.

Medzi ďalšie svetové mená patrí víťaz Rolex Grand Prix Sameh El Dahanz Egypta, účastník Svetových jazdeckých hier William Whitakerz Veľkej Británie, a olympijský víťaz a majster sveta Jeroen Dubbeldamz Holandska.

Kategória CSI2* je určená len pre 60 jazdcov, pozvaných organizačným výborom. Skákať sa bude cez prekážky vo výške 1,15 m až 1,45 m. Jazdci si rozdelia výhru 41 200 €. Body z Grand Prix sa započítavajú do FEI Longines Ranking.

Kategória CSI4* je vyhradená pre maximálne 70 jazdcov s dotáciou 92 100 € v Grand Prix.