skrolujte nižšie

Skvelý úspech Slováka Chudybu v Grand Prix Energochemica, víťaz Mexičan Gonzalez

30.7. 2018, x-bionic® sphere: Mexický reprezentant Enrique Gonzalez na 11-ročnej kobyle Chacna zvíťazil v hlavnej súťaži druhého týždňa X-BIONIC® SUMMER TOUR Grand Prix Energochemica s celkovou dotáciou 92 000 €. Základ úspechu položil už v prvom kole, ktoré zajazdil bez chyby. Do druhého kola postúpilo 11 najlepších jazdcov z celkového počtu 43 a i v druhom kole bol Enrique bezchybný a tak sa tešil zo zaslúženého víťazstva.

„Som naozaj šťastný. Keď som sem prišiel prvý raz minulý rok a videl som x-bionic® sphere na vlastné oči, bol som očarený. Skutočnosť, že som sa mohol zúčastniť na X-BIONIC® SUMMER TOUR 2018 a vyhrať Grand Prix, ma robí naozaj šťastným. Veľmi si tento úspech vážim,”prezradil Enrique Gonzalez.

Na výbornom piatom mieste sa v Grand Prix Energochemica umiestnil slovenský reprezentant Bronislav Chudyba na valachovi Lester IX. „Som veľmi spokojný. Potvrdili sme čo sme si predsavzali, boli to krásne preteky. Piate miesto na 4-hviezdových pretekoch sa cení. Týmto umiestnením si Lester vybojoval účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy v Rotterdame,“začal jeden z najlepších slovenských jazdcov, pre ktorého je vrchol tejto sezóny účasť na Svetových jazdeckých hrách v Tryone. „V USA budem súťažiť so Zapriou, tá so mnou v Šamoríne tento raz nebola. Teraz ma čakajú ešte národné preteky vo Švajčiarsku, následne preteky v Belgicku a v Rakúsku. Okolo 11. septembra cestujeme do Tryonu,“dodal Bronislav Chudyba.

Výsledky z Grand Prix Energochemica nájdete TU.