skrolujte nižšie

Najexkluzívnejšie jazdecké podujatie X-BIONIC® INDOOR MASTER

Záver úspešnej jazdeckej sezóny v x-bionic® equestor sphere patril podujatiu X-BIONIC® INDOOR MASTER. V jednej z najväčších vnútorných jazdeckých hál v Európe sme privítali 130 medzinárodných jazdcov, ktorí súťažili v kategóriách CSI2* a CSI4*.

Vyvrcholením podujatia bolo nedeľné Grand Prix v kategórii CSI4* s dotáciou vo výške 92 100 €, ktorého víťazom sa stal poľský jazdec Jarosław Skrzyczynski. Prvým kolom prešlo bezchybne len sedem súťažiacich. Víťaz preskákal parkúr za 38,23 sekúnd. Druhé miesto obsadil Belgičan Dominique Hendrickx spolu so svojím koňom Kannabis van de Bucxtale. No a na treťom mieste skončila dáma Katharina Offelová, ktorá išla so svojím koňom JK Horsetrucksom Leasure Z na istotu, no s horším časom 48,45 sekundy  to na víťazstvo nestačilo.

 Diváci si mohli vychutnať špičkové výkony svetových jazdcov a koní. V súčasnosti desiatka vo svetovom rebríčku Martin Fuchs reprezentoval Švajčiarsko spolu so svojou kolegyňou zo Svetových jazdeckých hier v Tryone Janikou Sprunger. „x-bionic® sphere má všetko, čo potrebujeme. Areál je obrovský, povrch pre kone je skvelý a vnútorná jazdecká hala je nádherná. Nič nám tu nechýba“ povedal Martin Fuchs. Medzi ďalšie svetové mená patrí účastník Svetových jazdeckých hier William Whitaker z Veľkej Británie a olympijský víťaz a majster sveta Jeroen Dubbeldam z Holandska. Na domácej pôde Slovensko reprezentovali  aj slovenské mená ako Andrej Hollý, Marián Štangel, Michal Žák, Sára Štangelová a Bronislav Chudyba, ktorý bol jediným slovenským zástupcom v Grand Prix CSI4 * a so svojím koňom Lesterom IX skončil na jedenástom mieste. „Kôň skákal skvelo, ale napriek tomu sme dnes mali smolu. Keď je chyba na poslednej prekážke, tak to trošku zamrzí. Preteky však boli vynikajúco usporiadané, x-bionic® sphere je úžasné miesto pre jazdcov aj kone. Vždy tu veľmi rád pretekám,” povedal jazdec Chudyba.

Kategória CSI2* bola určená pre 60 jazdcov, pozvaných organizačným výborom. Skákalo sa cez prekážky vo výške 1,15 m až 1,45 m a jazdci si rozdelili výhru 41,200 €. Body z Grand Prix sa započítavali do rebríčka FEI Longines rankingu. Kategória CSI4* bola vyhradená pre 70 jazdcov s dotáciou 92.100 € v Grand Prix.